Boundary Island Vanuit Nederland vlogen wij op zaterdag 25 maart om 12:30 vanaf Schiphol naar Haikou met een tussenstop op Guangzhou. Uiteindelijk waren we de volgende dag (zondag) rond 13:00 op onze plaats van bestemming. Al met al duurde de reis ongeveer zestien uur. Je vliegt namelijk zes uur vooruit! Wij werden vanaf het vliegveld op Haikou opgehaald door Lingshui Travel, dit was de reisorganisatie die ons de gehele week het eiland zou laten zien. Tevens werd deze reis ook door Lingshui Travel mede mogelijk gemaakt (waar we onwijs dankbaar voor zijn)! In Haikou sliepen we in een het NanYang Museum Hotel. Zoals de naam al zegt is het hotel niet alleen een hotel, maar ook een museum. Het hotel/museum had een 'oceaan' thema. Er lag zelfs echt zand in het hotel mét een compleet schip. Dag 1. Eindelijk was het zover, we vertrokken naar het zuiden van het eiland. Het was ongeveer 2,5 uur rijden van Haikou naar de gemeente Lingshui. Samen met nog vier andere bloggers, onze reisleiding en een hele film crew van ongeveer acht man vertrokken we in een busje. Voordat we naar het volgende hotel zouden gaan, maakten we een tussenstop bij Boundary Island. Dit is een klein paradijselijk eilandje waar men kan duiken en snorkelen. Om er te komen dien je een ticket te kopen voor het bootje dat erheen vaart. Na een overtocht van circa 7 minuten kwamen we aan op Boundary Island. Je snapt dat we naar een rit van 2,5 uur wel toe waren aan een lekkere lunch. We werden zelfs op het eiland met een busje naar het restaurant gebracht. En als je dacht dat Chinezen alleen maar loempia's, bapi pang pang en Foeyonghai aten dan heb je het goed mis. Laat ik maar eerlijk zeggen dat ik geen fan ben van de Chineze keuken. Begrijp me goed, de Nederlandse "Chinese keuken" vind ik nog wel te doen, maar het traditionele Chinese voedsel is niet echt mijn ding. Chinezen eten altijd warme maaltijden, zowel in de ochtend, in de middag als in de avond. Vaak gaat het om kippenvlees (inclusief botjes, kop en poten), of vis, rare deegbolletjes of andere aparte dingen die wij in Nederland allemaal niet kennen. Gelukkig had ik vanuit Nederland genoeg meusli repen mee om de week door te komen! Na de lunch hadden we de tijd om het eiland te verkennen. De plaatjes op Google logen er niet om, Boundary Island is echt een paradijs! Om het eiland nog beter te leren kennen, kregen we vanuit Lingshui Travel de opdracht om bepaalde foto's die op het eiland zijn gemaakt, na te maken. Diegene die als eerste terug was mét de gemaakte foto's, won een leuke prijs. Uiteraard waren Ramon en ik super snel en kwamen wij als eerste weer terug (inclusief gemaakte foto's!). De prijs? Twee t-shirts met onze hoofden erop getekend! Een super leuk souvenir! Na ons avontuur op het eiland stond ons nog iets leuks te wachten. We gingen namelijk naar een soort openluchtmuseum (Ye Tian Ancient) waar de historische cultuur van het eiland Hainan uitgelegd werd. In het museum liepen werknemers in typische Chinese klederdracht en werd er uitleg gegeven over Chinese ambacht. Wij mochten zelf ook meedoen! We kregen van een oud Chinees vrouwtje een stuk klei in onze handen, waarna ze ons met handgebaren uitlegde hoe we een potje moesten 'kleien'. Verder kon je in het museum nog leren weven, zilver bewerken en werd je veelvuldig meegevraagd om te dansen op de Chinese muziek wat afgespeeld werd. Na het museum was het dan zover om naar het tweede hotel te gaan. We verbleven in het Yiyuan Lanbao hotel in Lingshui voor de komende drie nachten. Het hotel was mooi en enorm rustig, voor mijn gevoel waren we de enige gasten (wat opzicht wel lekker was!). De kamers waren super netjes en waren voorzien van alles wat we nodig hadden. We sliepen op de 11e verdieping en hadden een mooi uitzicht over de stad.
0 Opmerkingen
|