Toscane: deze betoverende regio, bekend om haar glooiende heuvels, historische dorpjes en culinaire hoogstandjes, bood ons alles waar we naar zochten. Van slenteren door de middeleeuwse straten van San Gimignano tot pasta koken met gezellige nonna’s, Toscane voelde als een droom die tot leven kwam. In deze blog deel ik onze hoogtepunten, reistips en verborgen parels om jouw Toscaanse avontuur onvergetelijk te maken. āSlapen in Heaven of Hell bij 25hoursWe vlogen in slechts twee uur van Amsterdam naar Florence, waar we onze eerste nacht zouden doorbrengen. We verbleven in het 25Hours Hotel, midden in het hart van de stad. Dit hotel was echt uniek! De kamers hadden een hell- en heaven-thema, en wij sliepen gelukkig in heaven. Hoewel ik moet toegeven dat de hell-kamers er ook verrassend leuk uitzagen. Het restaurant van het hotel bevond zich in de binnenplaats, onder een indrukwekkend glazen dak dat zorgde voor een gezellige binnentuin-sfeer. Rond 19:00 uur werden we daar verwacht voor het diner, maar eerst was het tijd om de stad te verkennen! Een middag in FlorenceAls kind was ik al een keer, samen met mijn ouders, in Florence geweest, dus ik had een paar vage herinneringen aan deze stad. Ik vond het daarom des te leuker om samen met mijn vriend langs deze plekken te gaan! Zo gingen we natuurlijk langs de kathedraal van Florence, welke de op drie na grootste kathedraal van Europa is. Gamers zullen de kathedraal vooral kennen uit Assassins Creed ;) Verborgen ārooftop bar in FlorenceDaarna liepen we nog even langs de welbekende Ponte Vecchio, een middeleeuwse brug met allerlei kleine winkeltjes. Heel bijzonder om te zien! Maar inmiddels waren we zo gaar van de reis dat we zin hadden om gewoon ergens te zitten en lekker te eten. Het liefst op een plek met een waanzinnig uitzicht! En zo kwamen we uit bij een ge-wel-dig restaurant, dat helemaal verstopt zit op de bovenste verdieping van een hotel. Maar om bij dit hotel te komen moet je eerst door een onopvallende deur en circa 10 trappen omhoog. Maar de view die je hebt is amazing! Ook de aankleding van het restaurant is heel mooi. Het heeft iets Arabisch. De bar heet Loggia Roof bar en is onderdeel van hotel Palazzo Guadagni. Fiat500 tour door FlorenceHelaas zag de weersvoorspelling er een dag later minder uit, want in de verte kwam een gigantische donkere onweerswolk onze kant op. Maar gelukkig hoefden wij voor deze activiteit niet buiten te zijn, we gingen namelijk op pad met oude Fiat500 autootjes! Het was even passen en meten want deze autootjes zijn niet gebouwd op Nederlandse mannen van 2 meter lang. Eenmaal in de auto brak de hel los en begon het keihard te regenen. Maar dit had ook wel weer iets knus! Overnachten in Villa MorettiNa de tour werden we weer opgepikt en naar ons volgende verblijf gebracht: Villa Collalto, oftewel Villa Moretti (voor deze gelegenheid). Dit was een authentieke Toscaanse villa als hoe je een Toscaanse villa voor je ziet. Gebouwd van oude stenen, sierlijke ramen en prachtig gelegen met uitzicht over de Toscaanse heuvels. Echt een sprookje! Italiaanse pasta koken met Nonna'sWe hebben zoveel gedaan en gezien waardoor het onmogelijk is om alles te beschrijven, maar wat de tweede dag erg speciaal maakte was dat we die middag met Italiaanse Nonna's (oma'a) ravioli gingen maken. Helemaal from scratch, volgens traditioneel recept. Dit was zo uniek en leuk om mee te maken! De ravioli die we uiteindelijk hebben gemaakt zou die avond geserveerd worden bij het diner. Uiteindelijk kregen we ook nog een 'ravioli kook' diploma haha. Ballonvaart in ToscaneDie avond stond ons nog een verrassing te wachten. We werden met zonsondergang naar een open veld gereden waar op dat moment een Birra Moretti luchtballon werd klaargemaakt om de hoogte in te gaan. Hoewel sommige deelnemers hoogtevrees hadden en veilig aan de grond bleven met een gevulde picknickmand, waren Ramon en ik door het dolle heen! Hoe vaak maak je zoiets mee? Wij waren dan ook de eersten die omhoog gingen. En zo stonden we op een paar meter hoogte met een biertje in de hand te genieten van het Toscaanse heuvellandschap. Bezoek aan Sam GimignanoDe volgende dag gingen we naar het oudste en bekendste dorp van Toscane, Sam Gimignano. We hadden wel een beetje sterallures want waar de normale toerist beneden van de berg moest parkeren en omhoog moest lopen, werden wij gewoon voor de ingang van de stad afgezet. Vervolgens werden we door een gids rondgeleid door het oude stadje. Opvallend zijn de hoge middeleeuwse torens in deze stad, het schijnt dat hoe hoger de toren, hoe rijker de familie was die er woonde. Italiaans ijs maken tijdens Dondoli Gelato ClassWaar dit plaatsje ook bekend om staat is het lekkere ijs van Dondoli! Deze Award winning gelato maker is een trekpleister opzich, normaliter sta je dan ook even in de rij om een ijsje te kunnen kopen. Maar wij hadden de luxe om een masterclass van de master himself te krijgen. Het ijs wordt gemaakt van alleen melk en suiker, geen andere toevoegingen, en oh wat smaakte dat lekker! Laatste avondmaalOp de laatste avond stond ons nog een fenomenaal diner te wachten van een heuse Michelin chef. En eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit zó lekker gegeten! Ik kan de smaken niet eens omschrijven, zo bijzonder waren ze. Het zal mij niks verbazen dat ik na dit weekend weer wat kilootjes zwaarder ben, want oh my... wat heb ik lekker gegeten zeg. Birra Moretti mag mij vaker uitnodigen ;)
0 Opmerkingen
|